1 de desembre del 2013

Nou curs d'elaboració de planter i producció de llavors a OntinyentAl següent escrit t’informem sobre el curs que estem preparant. El títol és: “curs d’elaboració
de planter i producció de llavors”.

L’objectiu d’aquest és el de cobrir de manera pràctica tot el cicle hortícola d’una llavor, realitzant el seguiment al propi hort, disposant de tots els materials necessaris per dur-ho a terme. Al mes de febrer ens iniciarem amb la creació del planter i durem el seguiment de tot el procés de la collita fins al mes de juny. Junts aprendrem a seleccionar les plantes més idònies per a posteriorment recollir la llavor d’aquelles mates que compleixen amb les característiques preestablertes.

El curs té una càrrega de treball de 21 hores, repartides en 6 sessions de 3 hores i mitja cadascuna. L’horari serà els dissabtes en horari de matí de 9 a 13 hores els dies assenyalats al calendari de sessions adjunt. A les hores del curs s’hauran de sumar reunions amb el banc de llavors, treballs per posar a punt el bancal on es durà a terme la formació i els dies de seguiment de cultius que també us indiquem al calendari.

Tot i que el curs tindrà una quantitat de teoria suficient, el curs és majoritàriament pràctic perquè puga ser aplicat per l’alumne als seus cultius posteriorment. Per això les sessions es realitzaran al propi hort de principi a final. Els alumnes tindran la possibilitat de posar en marxa un viver ecològic d’unes 8 o 10 safates al mes de febrer. Durant les primeres sessions i una vegada hagem de cultivar l’horta, desenvoluparem la part de producció de llavors amb 4 sessions més de curs. La primera al mes de la plantació, la segona dos mesos després, la tercera una vegada les plantes es troben en floració i la quarta quan les flors siguen seques i es puguin recol·lectar, sessió a la que també realitzarem l’extracció. Escollirem varietats anuals i seguirem tot el procés de marcat i selecció durant el cultiu.

El curs serà impartir per Alberto Llopis, Enginyer Tècnic Agrícola amb amplia experiència al sector de l’agricultura ecològica, jardineria, paisatgisme i assessorament tècnic, probablement molts el conegueu d’altres cursos impartits per ell a Ontinyent organitzats per l’Arrel o Eines. El cost del curs és de tant sols 40 euros. El preu ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, la Colla Ecologista l’Arrel, Associació Lligam, FiraVila i la CEVA, tots ells han aportat diners per tal de fer més assequible el seu preu.

Per fer la reserva cal que envieu un correu electrònic a bancllavorsvalldalbaida@gmail.com abans del 31 de desembre per reservar la vostra plaça, indicant que esteu interessats i el vostre nom i cognoms, així com un número de telèfon de contacte.