18 de setembre del 2019

Revisió caixes-niu: dissabte 21 de setembre

La revisió de les caixes-niu que teníem previst realitzar el passat dissabte 14 de setembre fou finalment suspesa per motius meteorològics. Per tant, l'activitat queda ajornada fins al dissabte 21 de setembre, a partir de les 16:00 hores. Ens trobarem a la plaça de la Coronació (popularment coneguda com el Barranquet) d'Ontinyent, des d'on ens desplaçarem amb vehicles particulars a la zona on es desenrotllarà l'activitat
 
L'activitat consistirà en comprovar l'ocupació de les caixes-niu durant la darrera campanya reproductiva, a partir dels indicis que trobem a l'interior (nius, ous, plomes, etc...). És apta per a tot el públic, independentment de l'edat. Quina funció compleixen les caixes-niu?
Estan destinades a espècies d'ocells que requereixen petites cavitats per a realitzar els seus nius. Normalment, aquestes cavitats les trobem en els troncs dels arbres vells. A les nostres zones forestals, però, no es troben aquestes cavitats, bé perquè no n'hi ha d'arbres madurs, bé perquè les masses forestals són dominades per pins, arbres que es caracteritzen per no desenvolupar cavitats als troncs. En altres espècies d'arbres, el trencament de branques, per exemple, acaba derivant en la creació de cavitats en el tronc amb el pas del temps. És per això que, aquestes caixes oferiran oportunitat de refugi a aquests tipus d'ocells, davant la manca de buits en els troncs dels arbres.