9 de desembre del 2019

MOCMAO 2019

MOSTRA DE CINEMA DE MEDI AMBIENT D’ONTINYENT 2019
-Del 13 al 20 de desembre-





Punxa en la imatge per vore la Programació MOCMAO 2019
Què és la MOCMAO?

La 6a Mostra de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent (MOCMAO) està organitzada per la Colla Ecologista l’Arrel, el Cine Club Utiye i Caixa Ontinyent.  La finalitat és oferir al públic escolar i públic en general documentals, pel·lícules i activitats que ajuden a reflexionar sobre la temàtica ambiental, no sols del nostre poble, sinó del planeta en general. 

La mostra de cinema té dues seccions: MOCMAO Educa, dirigida a escolars de 3r a 6é de primària, ESO i Batxillerat i MOCMAO Oberta dirigida a públic en general.

MOCMAO Educa  projecta vàries pel·lícules, curts cinematogràfics o documentals dirigits a les diferents edats. Les projeccions es fan en el Centre Cultural Caixa Ontinyent i l’any 2018 van assistir vora 1100 alumnes de primària de diferents centres i uns 700 alumnes de secundària i batxillerat d’instituts públics i concertats.

Les projeccions s’acompanyen d’alguna activitat de reflexió per  l’alumnat i algun col·loqui o taller educatiu. És, tal vegada, la part més important de la Mostra de Cinema, ja que l’alumnat coneix noves realitats i aprén a vore el món en què viu d’una forma diferent.


MOCMAO Oberta opta per projectar diversos documentals i vàries pel·lícules per a públic adult en general. Durant una setmana, es projecten aquests films al Cinema del Teler i al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i tenen com a finalitat la divulgació científica i mostrar tant les riqueses del planeta com els reptes climàtics als quals ens enfrontem en l’actualitat. S’ofereix una visió oberta, clara, realista i actual. Són projeccions premiades en últimes edicions de festivals internacionals.

Històricament s’ha convidat a científiques i científics de reconegut prestigi internacional, enguany optem per convidar al director d’un dels documentals de la mostra, ja que en el fons, són aquells que per mostrar primer han de documentar-se i seleccionar allò que farà que l’espectador isca de la sala amb una visió diferent.


EMERGÈNCIA CLIMÀTICA.

Enguany hem volgut fer-nos ressò d’un clam internacional “L’emergència climàtica mundial”. Les Nacions Unides, el Panell Internacional del Canvi Climàtic (IPCC), la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, la FAO, L’Organització Meteorològica Mundial i multituds d’organitzacions que aglutinen científics de tot el món, alerten de la situació de no retorn a la qual estem dirigint-nos. No obstant això,  les mesures que s’estan prenent per evitar que la temperatura planetària augmente per sobre dels 2ºC són insuficients. Són milers les veus que s’alcen arreu del món perquè s’actue, però així i tot, encara són insuficients. 

La MOCMAO, organitzada per la Colla Ecologista l’Arrel i pel Cine Club Utiye, vol moure voluntats i despertar les consciències adormides, tothom és necessari en aquesta lluita contra el canvi climàtic. Esperem que la MOCMAO siga el primer pas perquè alces la veu i t’impliques en allò que tu pugues i en exigir que es prenguen decisions. T’esperem a la Mostra.