12 de març del 2015

COMUNICAT DE LA COLLA ECOLOGISTA L’ARREL
USOS FINCA MUNICIPAL DE FUSET
Dijous, a 12 de març del 2015

El nostre grup de defensa ambiental vol manifestar la "total submissió del PP i el PSOE d'Ontinyent, a prendre les seues decisions perquè s’aproximen les eleccions municipals i denunciem la irresponsabilitat a l'hora de gestionar el patrimoni públic d'aquests dos partits convenenciers", en el tema refent a la finca de titularitat municipal de Fuset. Critiquem el canvi d'actitud de l’Alcalde Jorge Rodríguez, qui ha demostrat que no està capacitat per prendre decisions que afecten al patrimoni públic d'Ontinyent, quan afecten als seus interessos polítics. Si fa un mes el Sr. Rodríguez estava convençut que aquestes activitats no es podien legalitzar, no entenem ara a què es deu aquest canvi de parer, en la línea de prioritzar unes activitats privades en una propietat municipal, quan no és possible fer-la acord a la llei.

Denunciem la poca solidesa política del PP i del PSOE davant de prendre una decisió que afecta al poble i la gestió d'una finca pública, que s'emmarca dins del Paratge Natural Municipal i on, en els seus usos, resulten incompatibles determinades activitats, encara que s’hagen estat realitzant durant els darrers quaranta anys. Un espai de tots els ciutadans d'Ontinyent i no sols d'uns pocs, com pretenen que així siga, i a més a més, amb la clara intenció de perpetuar en el temps un autèntic desficaci que ja porta en marxa massa temps.

La finca de Fuset és l’única propietat de caire forestal de titularitat municipal. La seua gestió s’ha de basar en la revalorització dels elements naturals propis d’un espai forestal, peculiar i vulnerable, al mateix temps. Una gestió que, a través de la restauració, recupere els espais profundament degradats per activitats incompatibles i oferisca un espai de participació i gaudi al poble sencer, sense tindre en compte la pertinença a determinat club o associació. Aquesta proposta, de visió oberta i amb perspectiva, podria repercutir, a mig i llarg termini, en un veritable punt d’interès de gent arreu el país.

Aquesta decisió implica un fort revés a un procés de participació ciutadana que va començar fa més de dos anys. Quin és el paper del Consell Local del Medi Ambient, la decisió del qual, ara és massacrada per una decisió partidista?... Precisament en un moment en què hi ha obert un procés de suposada participació ciutadana al municipi. Com pot defensar ara el Sr. Rodríguez eixa participació?... Preguntes totes, que requereixen respostes clares per part del consistori ontinyentí, que malauradament, ha decidit deixar de banda a un bon grapat d’associacions ben representatives d’Ontinyent.

Considerem que l'Acalde i el PP han mentit a les associacions implicades en la gestió d’aquest espai durant les passades dècades, i que "han promès pagar amb diners públics" les activitats privades d’aquestes associacions, els usos de les quals, no són compatibles amb l'ús públic del Paratge Natural Municipal.

Des de la Colla Ecologista l’Arrel, volem reivindicar el nostre dret a participar en les decisions que afecten a la gestió de la finca de Fuset, emmarcada en el Paratge Natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar. Així com, manifestem el nostre interés en participar en debats públics i tallers de participació ciutadana, que reconduisquen la situació cap la transparència de la gestió municipal i la participació dels seus ciutadans.